Την αύξηση της χρηματοδότησης του Προγράμματος Κοινωνικών Δομών Παιδικής Φροντίδας της αυτοδιοίκησης από πόρους του ΕΣΠΑ


paidikoi_stathmoi

ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση, την οποία κοινοποίησε και στους Υπουργούς Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Με άμεση και θετική διαβεβαίωση, απάντησε με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα συναρμόδια υπουργεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση επιπλέον πόρων, συγκεκριμένα 75 εκ. € πλέον των ήδη εγκεκριμένων 150 εκ. € , προκειμένου να μην αποκλειστούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου παρέχεται η δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές.
Δηλαδή να εξυπηρετηθούν και οι 31.000 αιτήσεις οι οποίες αν και πληρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός, λόγω του συγκεκριμένου ύψους του προϋπολογισμού του Προγράμματος.
Έχουν υποβληθεί 91.000 αιτήσεις για όλη την Ελλάδα και οι θέσεις – βάσει του προϋπολογισμού – είναι 60.000.
Αναλυτικά οι δύο επιστολές :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *