ΚΕΔΕ: Τα 15 βήματα που εξασφαλίζουν 20 εκατ. ευρώ για ψηφιακές υπηρεσίες στους δήμους


kafantaris

Με επείγουσα επιστολή του προς όλους τους δήμους της χώρας ο Δημήτρης Καφαντάρης δήμαρχος Πύλου Νέστορος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης –Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τους ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα το οποίο «τρέχει» στην παρούσα φάση μέσω ΕΣΠΑ και μπορεί να εξασφαλίσει σε κάθε δήμο χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών.
Ο Δ. Καφαντάρης αφού αναφέρεται στην έλλειψη Κεντρικού Σχεδιασμού, Τεχνογνωσίας και στο μεγάλο κόστος συντήρησης εφαρμογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνει ότι η ΚΕΔΕ για πρώτη φορά και με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε στην πλήρη ανάπτυξη της «πρόσκλησης 59″  με την οποία κάθε δήμος, ανεξαρτήτως μεγέθους θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με 50 χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ), προκειμένου να προχωρήσει στην προμήθεια ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών του πολίτη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρει ότι οι δήμοι μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση παραγωγικών σχεδίων, δημιουργώντας τοπικά και περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης. Στην επιστολή του παρουσιάζει τα 15 βασικά βήματα τα οποία θα πρέπει να αναπτύξουν οι δήμοι προκειμένου να υλοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Αναδημοσίευση από το www.localit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *